Tross det faktum at vi mennesker har blitt så bortskjemt at vi blir transportert nærmest fra senga og til kontorpulten, så må vi fortsatt stå opp om morgningen og kle oss. Blant annet må vi ta på oss skoene og knytte lissene. Disse er i dag en essensiell del av vår hverdag, og dersom vi ikke har dem på ute i det offentlige, så kan det virke rart. Kanskje er det greit å løpe i egen hage, gå barbeint på stranda, også videre. Allikevel ville det nok vært liten forståelse for å gå en tur i byen, ta bussen eller sitte på jobb uten sko. Det handler rett og slett om at vi må ha skoene. Mest åpenbart er det at de beskytter våre føtter mot ting på bakken, og beskytter dem mot å være såre. Men det er jo uten tvil et segment som også omhandler mote her. Vi skal se nærmere på nettopp hvorfor sko er så viktig i henhold til mote og hvordan du kan utnytte dette som best.

Utsagn om sko

Det har vært sagt mye om sko opp gjennom årene. Enkelte har hevdet at kvinner kan ha en million sko, og allikevel ikke være fornøyd med utvalget sitt. Fra spøk til alvor, så er dette dog ofte sant, og det handler om hvor mye moten innen feltet endrer seg. Det er jo i grunn akkurat som t-skjorter og bukser, moten endrer seg hele tiden. Dog er det en viktig faktor som endrer hele situasjonen. Det har seg nemlig sånn at vi mennesker ser på skoene lenge før vi gir andre plagg et eneste blikk. Vi vet kanskje ikke helt hvorfor, men når damer er på utkikk etter stilige karer, så ser de aller oftest etter skoene han bærer først. Det er rett og slett slik vi bare fungerer, og det er ikke helt godt å si nøyaktig hvorfor. Allikevel har det nok mye å gjøre med hvordan vi ser på skoene.

Gjør det essensielle estetisk

De er tross alt viktige for å beskytte våre føtter og de fremviser på mange måter at vi er siviliserte. Ikke mange ville vært enig i at en barføtt person var sivilisert dersom han møtte opp slik på Oslo S. Det hadde vært til tross for alt annet han sto for. Denne ene faktoren kunne rett og slett utgjort en så stor forskjell. Så du har rett og slett ikke noe valg her. Sko er noe du bare må ha. Allikevel, akkurat som med alle andre ting en må ha, så går det an å gjøre et kompromiss med deg selv. Fortell deg selv at du skal bruke dette for ditt beste. Det involverer å sette deg ned og finne et par sko som ikke bare fyller samfunnets ideal, men også er komfortable for deg og ser stilige ut. Da blir du mer fornøyd med valget, og det handler ikke bare om å fylle en norm. Det budskapet er kanskje spesielt til deg som er mann, men det finnes også kvinner som trenger å høre nettopp dette!